De Maestro's

De Heusdense maestro's 2019

We zijn bijzonder trots op onze zes maestro’s. Zij gaan de uitdaging aan om in korte tijd een orkest te leren dirigeren. Wie van hen wint de gouden baton? 

 

Ans Merkx
"In Drunen en omgeving ben ik vooral bekend van carnaval. Drie jaar heb ik de scepter mogen zwaaien als prinses Angelique in Dwergonië. Daarna heb ik een aantal jaren de voorzittershamer van de KVD gehanteerd. Dat is heel iets anders in je hand dan een baton!
Ik ben in het dagelijks leven cateringmanager en daarnaast raadslid van Heusden één. Op donderdagavond ben ik te vinden bij de bridgeclub van Drunen.
Met mijn partner Ben ga ik regelmatig naar uitvoeringen van de Harmonie waar we van genieten. Het orkest is me ook bekend van veel leden die in een van de geweldige carnavalsorkestjes van Dwergonië spelen. Als prinses en voorzitter was ik daar heel trots op.
Ik hou van muziek, helaas heb ik zelf nooit een instrument gespeeld. Wel heb ik een tijd gezongen in het smartlappenkoor “het is om te janken”. Ik kan geen noot lezen. De rol van Maestro wordt dan ook een groot avontuur. Maar ik hoop vooral dat het een feestje gaat worden!' 

Koen van Bokhoven
"Sinds twee jaar woon ik in ’s-Hertogenbosch samen met mijn vriend Sven, maar in het mooie Drunen heb ik mijn roots. U kunt mij kennen als de zoon van de groenteman. Verschillende jaren heb ik met veel plezier gewerkt in de groentespeciaalzaak van mijn ouders, Luc en Marjolein van Bokhoven. Tegenwoordig ben ik nog dagelijks in Drunen te vinden. Sinds vier jaar werk ik als groepsleerkracht op Basisschool de Duinsprong. Iedere dag bezig zijn met de ontwikkeling van mijn leerlingen, vind ik het mooiste wat er is. Daarnaast heb ik samen met Stefan Korthout zeven seizoenen gepresenteerd van de Heusdense talkshow VanHorenZien. We kregen veel uiteenlopende gasten aan tafel die wij op onze verrassende manier mochten bevragen.
In de zomer vlieg ik graag uit naar Italië om als animator te werken op camping Norcenni Girasole Village. Tijdens een van onze avondshows voeren we een cabaretsketch op die Maestro heet. Hierbij is het doel om de campinggasten van alles te laten doen zodra er met het stokje gezwaaid wordt. Meestal gaat dit niet zonder slag of stoot, wat zorgt voor de nodige hilariteit en lol. Zal het mij tijdens het Maestro avontuur met de harmonie een stuk een beter afgaan…? Ik ga er mijn uiterste best voor doen!" 


Maarten van Drunen
"Geboren en getogen in Drunen, en momenteel alweer de 5e generatie schoenmaker van de enige werkende schoenfabriek nog in de Langstraat. Van Van Drunen schoenfabriek ben ik mede-eigenaar en hier ben ik verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de collecties van de merken: Durea, GIJS en Lerora.
Binnen de gemeente kunnen mensen me kennen van de Durea wandeltocht die we van 2008 t/m 2018 heben gehouden voor de Stichting Pink Ribbon, en succesvol hebben overgedragen aan het Drunens Wandelfestival.
In mijn vrije tijd bezoek ik graag concerten van diverse bands van klassiek tot pop. Zelf heb ik in een ver verleden pianoles gehad. Maar kan niet echt zeggen dat ik er talent voor had. Maar het belangrijkste is de lol en energie die je krijgt van muziek maken.
Dus de deelname aan Maestro is een uitdaging waar ik vooral van ga genieten. En hopelijk sta ik na 18 mei nog steeds stevig in mijn schoenen!" 

 

Erik Tausch……uitdagingen zijn er om overwonnen te worden
"Als vader van Anique en Danielle, die beiden bij de harmonie zaten en nu muziek maken bij Bloas Vaak, is het zeer gewaagd deel te nemen. Ik kan namelijk zelf geen noot lezen, maar ben fervent liefhebber.
35 jaar getrouwd met Corina en altijd in Drunen gewoond.
Als sr. Beleidsmedewerker kunst en cultuur werk ik ruim 30 jaar bij de gemeente Meierijstad en heb vanuit deze functie veel te maken met instellingen en grote kunst- en cultuurprojecten zoals de ontwikkeling van de Noordkade in Veghel.
Mijn vrije tijd is altijd ingevuld geweest met vrijwilligerswerk. Renovatie van het pand van Jong Nederland, de organisatie van de Drunen Duinenloop en op dit moment zeer actief als bestuurslid van de Voorste Venne nauw betrokken geweest bij de renovatie. Dat we met vier mannen dit pand hebben weten te behouden, maakt me heel trots. 
Deelnemen aan ‘Maestro’ is een nieuwe uitdaging om overwonnen te worden."

Willemijn van Hees
"Als burgemeester houd ik graag de bestuurlijke touwtjes in handen.
En ook thuis probeer ik dat te doen in een huishouden met man en twee in toenemende mate puberende zonen. Raads-, college, en gezinsleden: ze laten allemaal hun eigen geluid horen: mooi als ik die geluiden ‘n beetje bij elkaar kan brengen, zonder dat het eenheidsworst wordt!
Maar dat ik zou worden gevraagd een heel orkest te besturen met behulp van een heuse baton had ik in mijn stoutste dromen niet kunnen bedenken.
Een hele uitdaging dus! Zeker voor iemand voor wie het aangeboden muziekrepertoire geen dagelijkse muzikale kost is en die vaak luistert naar Q-music of Radio 538.
Het aangaan van uitdagingen is iets waaraan ik veel plezier beleef. Met veel enthousiasme heb ik de handschoen opgepakt, om dit grote en spannende avontuur met zo’n fantastisch orkest tot een goed einde te brengen.
De gemeenteraad zij gewaarschuwd: wellicht voeg ik de baton – naast de voorzittershamer - als nieuw gereedschap toe bij het aansturen van ons bestuursorgaan.
In alle ernst: ik hoop er door mijn deelname aan dit mooie initiatief aan te kunnen bijdragen dat anderen even veel plezier beleven aan muziek als ik doe!"

Marieke van Delft
"Ik ben Marieke van Lamoen van Delft. Ik zal me even kort voorstellen. Samen met mijn man Danny van Lamoen runnen wij 2 restaurants in het centrum op het Raadhuisplein. Dit doen we al ruim 15 jaar. We hebben 2 zoons. De oudste Gaston is 19 jaar studeert dit jaar af aan het Sint Lucas en de jongste Julièn is 13 jaar, zit in de 2de klas van de Havo. Mijn passie is koken. Op het moment sta ik weer met regelmaat achter het fornuis in Plein 13. Maar ook in de bediening vind ik het heerlijk om de gasten een gezellige avond te bezorgen.
Een tijdje geleden werd ik gevraagd voor dit evenement Maestro. Ik vind het een geweldig initiatief van de harmonie om zoiets te organiseren. Ik ga mijn stinkende best doen om samen met de andere 5 deelnemers er een geweldige avond van te maken. Na de eerste bijeenkomst en uitleg over dirigeren ben ik er al wel achter dat het dirigeren van de keuken/ bediening toch meer mijn ding is. Echt muzikaal ben ik niet.... Dit wordt dus een hele grote uitdaging! Maar ik heb er zeker heel veel zin in."

Terug naar Maestro concert
 
Harmonie Drunen
Donauring 118
5152 TD Drunen
info@harmonie-drunen.nl 
Terug naar boven