Marcel van Wensen dirigent Slagwerkgroep Drunen

Marcel van Wensen  
                                                              
Studeert momenteel de opleiding Master of Music met specialisatie slagwerk en elektronica aan het Fontys Conservatorium te Tilburg. Vanuit de opleiding volgt hij lessen bij o.a. Frank Wienk, Frank Wardenier en Marcel Andriessen.
 
Voordat hij aan de opleiding Master of Music begon studeerde hij aan hetzelfde instituut de opleiding Bachelor Slagwerk. Tijdens deze opleiding kreeg hij les van Marcel Andriessen, Peter de Vries en Hans van Oosterhout. Vanuit deze opleiding werkte hij samen met de dirigenten Arjan Tien, Etiënne Siebens en Jan Cober en volgde hij masterclasses bij Henrik Larsen (DNK), Momoko Kamiya (JPN), Arthur Lipner (USA) en Graham Johns (ENG).

Voordat hij aan de opleiding klassiek slagwerk begon studeerde hij ook aan hetzelfde instituut de opleiding Docent Muziek. Tijdens deze studie kreeg hij slagwerkles van Frans van Grinsven en Hans Raaijmakers. Voor zijn afstudeerscriptie ontwikkelde hij een formule waarmee alle kinderen muziekles kunnen volgen, deze formule probeert hij uit te werken bij diverse muziekverenigingen en muziekscholen
 
Tijdens zijn studie heeft Marcel met drie andere slagwerkers van het conservatorium een eigen mallet-ensemble (melodisch gestemd slagwerk) opgericht: '002Percussion'. Met dit ensemble heeft hij al op bijzondere podia mogen staan, waaronder o.a. Muziekgebouw Frits Philips (Eindhoven), de Toonzaal ('s-Hertogenbosch), Paradox (Tilburg) en schouwburg de Kring (Roosendaal). Met dit ensemble worden vaak nieuwe dingen uitgeprobeerd: grote theatervoorstellingen of juist hele kleine voorstellingen, slagwerk gecombineerd met elektronica of juist de klassieke opstelling met vier marimba's. Een veelbelovend ensemble wat nog heel veel kanten op kan.

Naast zijn studie werkt Marcel als freelance slagwerker en docent. Zo speelde hij in het voorjaar van 2014 mee in de voorstelling 'Julius Caesar' van Het Zuidelijk Toneel en in het najaar van 2016 in de voorstelling ‘Een Sprankje Hemel!’ van de jonge theatergroep The Fat Lady. Verder remplaceert hij verder regelmatig bij diverse orkesten in Nederland, waaronder Het Nederlands Politie Orkest en Het Johann Strauss Orchestra (André Rieu). Hij geeft les bij muziekvereniging St. Caecilia Hank en dirigeert hij het instap- en het opleidingsorkest bij Koninklijke Harmonie Asterius Oisterwijk, de slagwerkgroep van Harmonie l’Union Bladel en natuurlijk ook Slagwerkgroep Drunen. Verder wordt hij vaak gevraagd om in te vallen als dirigent of als repetitor voor slagwerk.

Marcel gaat geen enkele muzikale uitdaging uit de weg en zal zich altijd blijven ontwikkelen in de grote wereld van de muziek.
 
Harmonie Drunen
Donauring 118
5152 TD Drunen
info@harmonie-drunen.nl 
Terug naar boven