Jubileumboek 175 jaar Harmonie Drunen

23 maart 2019

Harmonie Drunen vierde in 2018 haar 175-jarig bestaan. Peter de Jongh legde de historie van de vereniging vast in een bijzonder jubileumboek: Harmonie Drunen 175 jaar - Van ‘De Eendracht’ naar een veelzijdige muziekvereniging. Het boek geeft een mooi beeld van het ontstaan en de ontwikkeling van de vereniging, inclusief veel beeldmateriaal. 12,50 euro per boek.

In een notendop
Harmonie Drunen ontstaat in 1843 met de oprichting van De Eendracht. Deze gaat in 1902 verder als De Volharding. In 1882 wordt een tweede muziekvereniging opgericht: de Jongenscongregatie, deze gaat later door als Beatrix. In 1960 fuseren De Volharding en Beatrix en gaan zij verder onder de naam Harmonie Drunen. Het boek ‘Eendrachtig met Volharding en Roomse Blijheid’ geeft een mooi overzicht van de historie van de vereniging.

Jubileumboek bestellen

Aansluitend op het besluit van afgelopen dinsdag heeft het bestuur van Harmonie Drunen besloten dat alle activiteiten van de vereniging… Meer >

‘Primjeire concerten 2020: grote klasse’ stond op de voorkant van Weekblad Heusden te lezen. ‘Het Symfonisch Blaasorkest (SBO) en… Meer >

Tijdens het Nieuwjaarsconcert op 12 januari benoemde het bestuur Frans Klerx en zijn vrouw Annie tot erelid van de… Meer >