nieuws

Bevrijdingsconcert Harmonie Drunen en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor

11 september 2019
www.harmonie-drunen.nl
In het weekend van 1 tot 4 november worden in de gemeente Heusden allerlei activiteiten georganiseerd om 75 jaar vrijheid te vieren. Op initiatief van de gemeente wordt op zaterdag 2 november een bevrijdingsconcert gegeven in de theaterzaal van de Voorste Venne. Harmonie Drunen en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor brengen gezamenlijk een uniek concert ten gehore. Het concert laat zien dat muziek het ultieme middel is om de vrijheid te vieren en om oud en jong met elkaar te verbinden. Naast leden van het college van Burgemeester en Wethouders en leden van de gemeenteraad, zijn ook de veteranen uit onze gemeente, die in een van de oorlogsgebieden na de tweede wereldoorlog hebben gediend, uitgenodigd.

Harmonie Drunen speelt diverse stukken en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor zingt diverse passende liederen onder begeleiding van de harmonie. Karin Lips – Koemans is bereid gevonden het slotlied We’ll meet againvan Very Lynn te vertolken. Twee winnaars van de gedichtenwedstrijd voor jongeren van 12 tot 19 jaar krijgen in het programma de kans hun gedicht over Vrijheid voor te dragen. Voor en na het concert speelt de gelegenheidsformatie the Liberation Big Band onder leiding van Joop Marsman muziek uit de jaren ‘40 en ‘50. Burgemeester Willemijn van Hees zal het concert openen en Suzan Dorgelo zal de avond presenteren.

Naast de gasten van de gemeente zijn er nog een beperkt aantal kaarten verkrijgbaar bij de Voorste Venne in Drunen. De tickets kosten € 6,50. Het concert in de Voorste Venne begint om 20.15 uur.
Het Bevrijdingsconcert Heusden is een initiatief van de gemeente Heusden, Cultuurtoren Honsoirde, Harmonie Drunen en Het Groot Dwergonisch Mannenkoor.

 
www.harmonie-drunen.nl
Trots maar ook een beetje verrast neemt Koen van Bokhoven zaterdagavond in een uitverkochte theaterzaal van De Voorste Venne de gouden… Meer >
 
Harmonie Drunen vierde in 2018 haar 175-jarig bestaan. Peter de Jongh legde de historie van de vereniging vast in een bijzonder… Meer >
 
Harmonie Drunen
Donauring 118
5152 TD Drunen
info@harmonie-drunen.nl 
Terug naar boven