Scholenproject

Muziekproject 'Een reis door de wereld van de harmonie'

Harmonie Drunen verzorgt in samenwerking met de basisscholen De Duinsprong en de Olof Palme voor de groepen 5 het Muziekproject ‘Een kleine reis door de wereld van Harmonie’. Ieder voorjaar en najaar wordt het project bij een van de basisscholen vormgegeven.

Wat houdt het Muziekproject in?
Het Muziekproject is een promotie- en educatiepakket voor de basisschool, ontwikkeld door o.a. Kunstfactor en vormgegeven door de dirigenten van Harmonie Drunen. Het doel is de kinderen te laten ervaren hoe leuk muziek maken is. Kijken, luisteren, zingen en zelf muziek maken staan centraal in dit project. De invulling van het project wordt verzorgd door dirigenten en muzikanten van Harmonie Drunen en de leerkrachten van de groepen 5. Het project bestaat uit 4 lessen, waarbij een stukje interactieve theorie wordt gegeven door de dirigent. Daarna mogen de kinderen onder begeleiding de muziekinstrumenten uitproberen. De lessen worden verdeeld in de thema’s: muziek in het algemeen, houten blaasinstrumenten, koperen blaasinstrumenten en slagwerk.

Afsluiting muziekproject met een optreden van de groepen 5
Het muziekproject wordt altijd met een gezamenlijk optreden van de groepen 5, Poporkest Mixed Up en de (Jeugd) Slagwerkgroep van Harmonie Drunen afgesloten.

Blazersklas of Slagwerkklas
Aansluitend op het muziekproject bij de basisschool start Harmonie Drunen het project de Blazers- en Slagwerkklas. De klassen worden gevormd door jongens en meisjes die graag een muziekinstrument willen leren bespelen. Tezamen vormen de kinderen een orkest of slagwerkgroep en leren zij de beginselen op het door de kinderen gekozen instrument. Dit onder leiding van dirigenten en muzikanten van Harmonie Drunen. De lessen worden gedurende minimaal 7 weken verzorgd. De eerste 4 weken zijn dit individuele lessen en daarna zullen de kinderen met elkaar muziek gaan maken. De Blazers- en Slagwerkklas worden afgesloten met een gezamenlijk optreden met de Opleidingsorkesten van de vereniging.

AANMELDEN Blazersklas of Slagwerkklas voor ALLE kinderen vanaf groep 5
Alle kinderen (vanaf groep 5) die kennis willen maken met een blaasinstrument of slagwerk kunnen zich aanmelden voor de Blazersklas of Slagwerkklas. De Blazersklas en Slagwerkklas worden kosteloos door Harmonie Drunen aangeboden. De individuele lessen worden door de docent in overleg met de leerling/ouders ingepland.

Bij vragen over de Blazersklas en Slagwerkklas van Harmonie Drunen kun je contact opnemen met: Helen Stieger.

Inschrijven voor de Blazersklas of Slagwerkklas? Klik hier.

Harmonie Drunen
Donauring 118
5152 TD Drunen
info@harmonie-drunen.nl 
Terug naar boven