Scholenproject

Muziekproject 'Een reis door de wereld van de harmonie'

Harmonie Drunen verzorgt in samenwerking met de basisscholen De Duinsprong en de Olof Palme voor de groepen 5 het Muziekproject ‘Een kleine reis door de wereld van Harmonie’. Ieder voor- en najaar wordt het project bij één van de basisscholen gegeven.

Wat houdt het Muziekproject in?
Het Muziekproject is een promotie- en educatiepakket voor de basisschool. Het pakket is ontwikkeld door o.a. Kunstfactor en vormgegeven door de dirigenten van Harmonie Drunen. Het doel is de kinderen te laten ervaren hoe leuk muziek maken is. Kijken, luisteren, zingen en zelf muziek maken staan centraal in dit project. De invulling van het project wordt verzorgd door dirigenten en muzikanten van Harmonie Drunen en de leerkrachten van de groepen 5. Het project bestaat uit vier lessen, waarbij een stukje interactieve theorie wordt gegeven door de dirigent. Daarna mogen de kinderen onder begeleiding de muziekinstrumenten uit proberen. De lessen worden verdeeld in de thema’s: muziek in het algemeen, houten blaasinstrumenten, koperen blaasinstrumenten en slagwerk.

Afsluiting muziekproject met een optreden van de groepen 5
Het muziekproject wordt altijd afgesloten met een gezamenlijk optreden van de groepen 5, de opleidingsorkesten en slagwerkgroep van Harmonie Drunen.

Blazersklas of Slagwerkklas
Aansluitend op het muziekproject bij de basisschool start Harmonie Drunen het project de Blazers- en Slagwerkklas. De klassen wordengevormd door jongens en meisjes die graag een muziekinstrument willen leren bespelen. Tezamen vormen de kinderen een orkest of slagwerkgroep en leren zij de beginselen op het door de kinderen gekozen instrument. Dit onder leiding van dirigenten en muzikanten van Harmonie Drunen. De lessen worden gedurende minimaal 7 weken verzorgd. De eerste 4 weken zijn dit individuele lessen en daarna zullen de kinderen met elkaar muziek gaan maken. De Blazers- en Slagwerkklassen worden afgesloten met een gezamenlijk optreden met de Opleidingsorkesten van de vereniging.

AANMELDEN Blazersklas of Slagwerkklas voor ALLE kinderen vanaf groep 5
Alle kinderen (vanaf groep 5) die kennis willen maken met een blaasinstrument of slagwerk kunnen zich aanmelden voor de Blazers- of Slagwerkklas. De Blazersklas en Slagwerkklas worden kosteloos door Harmonie Drunen aangeboden. De individuele lessen worden door de docent in overleg met de leerling/ouders ingepland.

VAN 1 OKTOBER tot 12 OKTOBER 2018is aanmelden voor de nieuwe lichting Blazersklas of Slagwerkklas mogelijk. Als je je hebt aangemeld ontvang je meer informatie over de data, tijdstip en locatie van de repetities. Bij vragen over de Blazersklas en Slagwerkklas van Harmonie Drunen kun je ook telefonisch contact opnemen met: Joop Marsman (0416 - 38 11 96) of een e-mail te sturen naar: opleiding@harmonie-drunen.nl.

Klik hier om uw kind aan te melden voor de blazers- of slagwerkklas

Harmonie Drunen
Donauring 118
5152 TD Drunen
info@harmonie-drunen.nl 
Terug naar boven